The G.O.A.T

blueprint gamingblueprint gaming logo

En spännande slot som släpptes i slutet av Januari i år (2022) är The G.O.A.T. 

Här har akronymen G.O.A.T (Greatest Of All Time) tagits på största allvar. Blueprint har nämligen valt att ha just en get som värd i denna slot. Geten ser ut att befinna sig uppe i alperna och om vi inte är helt ute och cyklar så befinner han sig på en skidort. Har verkar hur som helst leva livet där uppe och vi är alla välkomna att följa med på detta vinteräventyr. 

Spelfunktioner

Sloten spelas på sex hjul och fyra rader. Men de fyra mittersta hjulen har en extra rad som vi kommer att kika lite mer på om en stund. 

Innan du börjar spinna på hjulen så bör du välja hur mycket du vill satsa per omgång. Här är lägsta valet 2 kronor och högsta valet 100 kronor. Sloten har en medium/hög varians vilket betyder att du kan räkna med glesare vinster men förhoppningsvis i lite högre belopp. 

Orkar du inte trycka på spin knappen vid varje omgång så kan du alltid välja autoplay som bjuder på flera valmöjligheter. Exempelvis kan du välja att spela ett max antal spinn som ger en förlust. 

I denna slot har du chans att vinna upp till 50 000x din insats.

Bonusfunktioner

En symbol att hålla ögonen på i denna slot är Get-symbolen i guld. När du landar denna symbol så kommer den att avslöja något av följande: 

X Wins – Multiplicerar din vinst med upp till 50x

X Wild – Expanderar över hela hjulet och kan ge en multiplikator på upp till 50x

Diamant Symbol – Lägg till på bonusmätaren och kan ge en multiplikator på upp till 50x

Vill du öka dina chanser att spinna fram den gyllene geten så kan du aktivera goat-bet och betalar då 25% extra per spinn. 

Under tiden som du spelar så kan du spinna fram diamanter. Dessa fylls på i en mätare till vänster om hjulen. När mätaren är full (100 diamanter) så kommer bonusen att aktiveras och du kommer då att få välja mellan två olika bonusrundor:

X Wins bonus – Ger dig 10 gratissnurr samtidigt som X Wins symbolerna samlar och multiplicerar värdet på alla vinster under dessa spelomgångar. X win-symbolen ger ett extra spinn och det finns även chans att fylla diamant bonusen igen för att återaktivera bonusrundan. 

W Wild bonus – Ger dig 10 gratissnurr där W wild symboler kommer att dyka upp och expandera på hjulen tillsammans med en multiplikator som vanligt. Mend et finns också en guld W wild som blir sticky och stannar kvar på hjulet under följande spelrundor. Varje Gold X wild ger ett extra spinn och det finns även chans här att fylla mätaren för att aktivera bonusrundan igen. 

Det går även att köpa bonusfunktionen. Är mätaren helt tom så kostar den 81x din insats. Men priset minskar i takt med att du samlar på dig fler diamanter. 

När mätaren är halvfull kan du också välja att spela om bonusrundan. Antingen vinner du bonusrundan eller så förlorar du dina redan insamlade diamanter. 

Sammanfattning

Sloten är riktigt snygg och ger ett väldigt glatt intryck. Bonussymbolen och diamanterna i spelet gör att det är riktigt spännande varje gång som de landar på hjulen. Speciellt med tanke på att du även kan börja betta om bonusrundan när mätaren är halvfull. 

Till och från så kan det gå lite långsamt i denna slot då volatiliteten är medium/hög vilket gör att vinster inte utlöses lika ofta. Men när man väl lyckas starta bonusrundan så blir det riktigt spännande. Speciellt med tanke på att man kan samla på sig ännu fler spins och även återaktivera rundan. 

The G.O.A.T har en rtp på 94.48% vilket är lite under genomsnittet. Är du nyfiken på att testa spelet så finns det bland annat hos Leovegas, Unibet och Betsson.

Nämns i denna artikel

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se | Gäller nya spelare vid första insättningen (min. 100 kr). 20x omsättningskrav. Gratisspinsen är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar. Erbjudandet gäller från och med 14 februari 2024. | Regler & Villkor gäller